horse
Daily schedule
date
09:00
Opening of the Stud Farm
09:30
Release of mares to pasture *
arrow
* Turnout time may vary due to weather conditions and the unpredictable nature of the animals.
10:00
 Guided tour
11:00 - 18:00
Summer garden
arrow
Please note that the schedule of the summer garden may vary due to weather conditions, as it is located outdoors. In case of bad weather, the operating hours may be adjusted or it may close. Thank you for your understanding.
12:00
 Guided tour
14:00
 Guided tour
16:00
Guided tour
17:00
Closing the stud farm
18:00
Return of mares from pasture *
arrow
* Return time may vary due to weather conditions and the unpredictable nature of the animals.
Daily schedule
close

Urh Bauman s konjem Larisal je znova osvojil lovoriko državnega prvaka v preskakovanju ovir

16.9.2020

Urh Bauman je danes znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir. Z odličnim nastopom na kar 150 centimetrov visokih ovirah je navdušil na hipodromu v Kobilarni Lipica in ponovno prepričljivo osvojil lovoriko državnega prvaka v članski konkurenci.

Vse tri tekme državnega prvenstva je zaključil brez podrte ovire. »Vtisi so enkratni. Larisal je letos v izredni formi, na mednarodnih tekmah je bil med prvimi desetimi v svetovnem pokalu, zdaj prihajajo njegova najboljša leta,« je po svečani podelitvi nagrad pojasnil novi državni prvak Urh Bauman, ki sicer trenira v Mariboru.

Drugo mesto je osvojila Iza Vele s konjem Velebiro Western Boy (KK Velebiro), saj je konjeniški šport edina olimpijska disciplina, v kateri tekmovalci in tekmovalke nastopajo skupaj, v enotni kategoriji. Tretje mesto je osvojil Robi Skaza s kobilo Chenoa 3 (KK Velenje). Kot veleva tradicija, sta srebrna Izza Vele in bronasti Robi Skaza novega državnega prvaka – po tem, ko sta mu čestitala – odnesla vse do vodne ovire, kjer je doživel vodni krst.

»Veseli nas, da je državno prvenstvo v preskakovanju ovir – prvo konjeniško tekmovanje v Lipici letos, potekalo v prijetnem vzdušju in pravem športnem duhu,« je dogajanje pospremil direktor Holdinga Kobilarna Lipica Matej Oset. Spodbudni so bili tudi vtisi predsednice Konjeniške zveze Slovenije mag. Polone Rifelj: »Veseli smo, da smo pri vseh omejitvah in odpovednih veliko tekmovanjih – tako doma kot tudi v tujini – uspeli izpeljati državno prvenstvo ter obdržati toliko aktivnih športnikov.«

Med tekmovalci, ki so vseskozi trenirali in obdržali formo, so v prvi vrsti novi državni prvaki v vseh kategorijah. Med mlajšimi člani U25 se je zlata veselila Nina Pangeršič s Chamberlainom (KK Suprinn), srebrna je bila Nina Jovović s konjem Diamant’s Dream (KK Karlo Maribor), bronasta pa Nina Potočnik s konjem Quidado (KK Velenje).

Med mladinci je lovoriko osvojila Zoja Pavčič s konjem Stunning Gold Sho Z (KK Celje), drugi je bil Andraž Cijan Brkič s konjem Quinton (KK Karlo – Maribor), tretja pa Maruša Manca Možgan s konjem Z Lord delle Roane (KK Stožice Ljubljana). Med mlajšimi mladinci se je zmage veselila Ivana Pantar s kobilo Samba (KK Titani Ljubljana), medtem ko je bila druga Tija Kocjan z Debsy (KK pr’ Karl), tretja pa Eva Jeram s konjem Ballerina’y Boy (ŠD Titani Ljubljana KK).

Med otroki je prvo mesto osvojila Ajda Golob s kobilo EMG Enora (KK Velenje), drugo mesto Lina Rojko s konjem Apollo (KK pr’ Karl), tretje mesto pa je pripadlo Lani Gale s konjem Candy (KK Gibanje). Med amaterji je bila najuspešnejša Vita Sirovina Dvornik s konjem Comic-k van’t Kattenheye Z (KK Velenje), srebro je osvojila Tjaša Zaplotnik z Mefistom (KK pr` Kral), bron pa Aleš Štribl s konjem Casper the Ghost (KK Brdo pri Ihanu).

Rezultati ekipne razvrstitve
  • Člani: 1. mesto KK Velebiro, 2. mesto KK Velenje, 3. mesto Športno društvo Konjeniški center Celje
  • Mlajši člani U 25: 1. mesto KK Suprinn, 2. mesto KK Karlo – Maribor, 3. mesto KK Velenje
  • Mladinci: 1. mesto KK Karlo Maribor, 2. mesto KK Surpinn, 3. mesto KK Velenje
  • Mlajši mladinci: 1. mesto KK Titani Ljubljana, 2. mesto KK Velebiro, 3. mesto: KK pr’ Kral
  • Amaterji: 1. mesto KK Velenje, 2. mesto KK Stožice Ljubljana, 3. mesto: KK Karlo – Maribor
  • Otroci: 1. mesto KK pr’Kral, 2. mesto KK Gibanje, 3. mesto KK Slovenj Gradec
Državno prvenstvo v preskakovanju ovir

Zaradi velikega števila prijavljenih tekmovalcev in konj – predvsem pa z željo, da se vsem zagotovi varen nastop na državnem prvenstvu – je tekmovanje potekalo brez gledalcev in v skladu z navodili NIJZ.

Vsem, ki želijo doživeti vzdušje tega tekmovanja, je posnetek na voljo mednarodnem konjeniškem portalu Clip my horse TV na brezplačni s povezavi: https://bit.ly/3muRvfR

Urniki, stati artne liste in rezultatov: https://bit.ly/2ZLVef4

 

 

 

Skip to content